Sunday, July 10, 2011

Resepi megi goreng super special tempatan


Stay up untuk online sangat seronok dan lapar. Tidak seperti stay up study yang sangat mengantuk dan kenyang.   
Kenyang sebab kejap-kejap g makan. *excuse utk diri sendiri supaya tidak study. 



Tadi lapar. Terasa nak makan megi goreng. Teringat ada megi kosong, lalu ke dapur sediakan bahan-bahan.
Bawang, ikan bilis, kentang, kobis, cili potong, semua dah aku kerat-kerat. 



Terfikir, kalo ada ayam bes jugak ni. So, aku pergi ruang tamu. Tengok midah dgn seman (si hamster) tengah bersukan dalam roller beliau. Sedapnye kalau letak lam megi ni. 
Niat murni aku tu terpaksa dilupakan bila midah tengok aku dgn mata yang berkaca-kaca. Dem.



Terpaksa lah masak tanpa sumber protein yg sedap. Ajak kekasihku, Oh Aynn masak bersama. Campak-campak, baling-baling, ketung-ketang, ok last skali nak taruk telur.
Oh Aynn pegi amek telur. Terus dipecahkan lam kuali tanpa usul periksa dan tanpa was-was.



Natang punya telur! Skali isi telur tu dah rosak, dah berdarah! baser-baser. . .

14 comments:

apik pehe said...

uhuhuh..ciannyer,,terpaksa la berlapar..

cikmegipama said...

@apik pehe tunggu apik belanja lah. nanti kenyang la.

Mcjust.lol said...

hahahah sedap tak resepi tu? haha!

Mcjust.lol said...

hahahah sedap tak resepi tu? haha!

Mcjust.lol said...
This comment has been removed by the author.
cikmegipama said...

@Mcjust.lol bape byk mu nk komen mekjah? hehe. sumpah sedap weh. hoii, sila lah cuba!

starzieti said...

haha ! laen kali makan megi ngan kite. untung taw sbb sy pandai masak megi n makan megi separuh je. hee ~

Encik Amman said...

perh.. itu adelah terbaik!! hahaha.. nangis punye -___-U

cikmegipama said...

@starzieti oo, pndai masak x pandai makan ye. nak kene piat budak ni. membazir je keje.

cikmegipama said...

@Encik Amman takyah nak perhh sangat. pe lagi, sila cuba!

Andy Zulkipli said...

midah ? seman ? hamster ?

err, macam kenal je siapa punya makhluk kerdil dua ketul tue ?

cikmegipama said...

@Andy Zulkipli kazen awk punye lah. jd pet nanny jap. kan die g ulu tembeling. :)

Nazim Sei Fitri said...

nasib baik x jadi lauk midah dan seman to..huuu :(

cikmegipama said...

@Nazim Sei Fitri lalalala.. hampir2.