Sunday, March 6, 2011

bihun pama ke megi pama?



hye sume, hari ni saje nak meraban pasal megipama. kenapa aku pilih nama megipama? senang cite, aku suka makanan sedap. bihun/kueyteow pama sangat sedap so aku letak la nama aku megipama. 
kenapa tak letak bihunpama?
huh, buruk sangat bunyi nye..hahaha



ada banyak jenis keluaran pama ni. berikut adalah adik-beradik mr PAMA yang sempat di snap gambar. maklumlah, malu-malu mereka nih.



yang ni bihun pama. penggemar semua rakyat jelata. termasuk aku sendiri. yang kueyteow punye pun ada. packaging lebih kurang camni lah. pon power root rasa dia. aku suka dua2 jenis nih.





ini pulak megi pama siam. haha. bihun berperisa tomyam. err, aku tak suka yang ni.  aku lebih prefer tomyam mak aku masak. ngee~






yang ini pulak, lebih kurang sama je dgn yang atas. cuma dia gna mee aka megi. ni aku tak penah try dan tanak try pun.








oh, yang ini special. rasa dia macam bihun pama. tapi super hot n spicy. memang leh tercirit lah korang. not recommended bagi orang2 yang perut nipis. mee dia special. bukan panjang2, tapi petak. bila masak die jadi bergulung. rasa mcm seronok lah bila makan yang ni. haha



aku tak lah suggest kat korang makan bende alah ni. tapi kalau nak langsing macam aku, boleh la makan ni. kalori tak banyak mana lah nak dibandingkan dengan megi lain. lebih kurang 200 kalori per serving. kalau korang makan 10 paket sehari, bermakna, korang da ambil 2000 kalori. 
2000 kalori tu, da sama dengan kalori yang patut korang amek dalam sehari. (bagi perempuan)

so, xde hal sangat la kalau korang makan sepeket sehari kan?
bagi sesiapa yang nak diet tu, nak tau berapa kalori yang patut korang amek dalam sehari,
korang leh pegi kat sini <SILA KELIK

kat sini, bagi aku leh tahan bes sebab dapat tahu banyak info tentang kalori makanan yang kita amek.
sesuai lah bagi sesiapa yang nak diet macam aku. heee





p/s : ini adalah snek di waktu kelaparan di malam hari. ouh, stock megipama da abes. mahal lah nak beli, ade sesape leh sponsor??? *wink~


28 comments:

Nazim Sei Fitri said...

heit...kena bayar ke buat promosi ni?? hahahaha

Cikmegipama said...

haah..wat review ni t dapat 50 sen. leh beli gula2 hacks. huhuhu

apik pehe said...

wahhhh..ni tips untuk diet ni..hehe..
cik yah..belanja la apik mam megi pama

Nazim Sei Fitri said...

gula hacks apa barang..setakat penat taip untuk promote megi dapat 50 sen je..haha..baik promote burung pipit..heks:P

Cikmegipama said...

@apik
haha..eleh setakat megipama je kot..no hal lah~

@nazim
suke kan cari gado..
lempang kang..wakakaka

Nazim Sei Fitri said...

saya suka gado-gado..sedap :))

!nn RiZzNy said...

ni cite pasal megi,bukan tmpat mamdu asrama..whuahaha~

Henry Zackery said...

cik megi masakkn utk sy leh ??

Lagi Artis Melampau

Cikmegipama said...

@j
tak tau lak dak tuh..suke sebok.haha

HZ@
boleh je aih, kjo sonang jo tuh

*cimOt* said...

nak nak nak~~lapor ni..

Nazim Sei Fitri said...

saje nak naik kan publisiti sendiri..LOL XD

Cikmegipama said...

cimot : meh la datang sini, cik megi belanje

Cikmegipama said...

nazim : sini takde gado2..jgn cari gado ey..lempang kang..wakaka

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

first time singgah cini dan nak jadi pencinta megi yang ke 85 hehehehe..

sy pun suka megi pama nie..dia tak hanyir cam maggi biasa

atiEy_[azHa] said...

makan bihun pama jek . sodap eh !

Cikmegipama said...

sahromnasrudin:
mekaseh ek..singgah sini slalu tw. t kite makan megi sesame~

Cikmegipama said...

atiey:

moh le terai..sedap nyahh..hehehe

hardy boy said...

I like meggi tp xleh makan byk2, nnti botak kepala..hehehe...

saya follow awk..bole follow saya kembali?huhuhu

sahromnasrudin said...

salam singgah di pagi selasa

hamzah ian said...

mmg sedap.. haha..

Cikmegipama said...

saromnasrudin:
slamat ary selasa~~

Cikmegipama said...

hamzah ian:
eh2..hamzah ian terbang sini laa

Cikmegipama said...

hardy boy:
macehh.. mkn jela, tak botak nye..hehe

Heidi Shafiq said...

bihun pama mmg sedap.. :D

Cikmegipama said...

yeahhh..sokong heidi shafiq!!!

ertika saiful bahri said...

Saya sgt suka makan megi pama.. hari2 nak makan megi pama .. then megi pama la pembuka selera makan sy..

tp kawan sy marah~ dia kate makan megi ni memetikan sel otak.. betul ke?

Akmar Mokhtar said...

ops....megipama tu xde halal jakim la dik....tamau makan dh k....;)...

Tanpa Nama said...

Ade ke kompeni muslim jual bihun segera mcm pama. Nanti pegi shelf balik2mee kuning megi goreng pedas kari pedas kari kari kari. Aku suka pama ni x pedas dan dia meehun